Kapcsolatok

Legközelebb azok állnak hozzánk, akik a leginkább megértik, mit is jelent nekünk az élet, akikben a mi érzéseink kapnak új erőre, akik a győzelemben, vereségben is a kezünket fogják, akik megtörik magányunk csendjét.

Henry Alonzo Myers

Nem annyira az érint meg másokat, amit mondunk, mint az, ahogyan élünk.

Dan Millman

Akkor még sok mindent nem értettem. Például azt, hogy megbánthatok valakit úgy, hogy az sosem fogja kiheverni. Hogy az ember néha a létezésével sebzi meg a másikat egy életre szólóan.

Murakami Haruki

Minél mélyebb két ember kapcsolata, annál jobban vágynak a megbocsájtásra.”

Gary Chapman

Abból látszik igazán valakinek a jelleme, ahogy a gyengébbekkel bánik.

Jeaniene Frost

Könnyű azt szeretni, aki viszontszeret. De nem ez kunszt, hanem hogy azt kedveld, aki utál téged.

Vavyan Fable

Csak akkor érezheted, hogy becsaptak, ha elvársz valamit. Elvárások híján csalódásoktól sem kell tartanod. Minél kevesebbet vársz el, annál szabadabb lehetsz, annál kevésbé az idő rabja. Miért? Mert elfogadod azt, ami van. Az elfogadás felszabadít.

Scott Shaw

Egy ember méltósága nem azon méretik le, hogy hányan vannak körülötte, amikor sikeres, hanem azon, hogy nem feledkezik-e meg a kezekről, amelyeket akkor nyújtottak felé, amikor a legnagyobb szüksége volt rá.

Paulo Coelho

A legjobb, legbarátibb, legközvetlenebb kapcsolatokban is szükség van a dícséretre, mint a keréknek szüksége van a kocsikerékre, hogy jól forogjon.

Lev Tolsztoj

A boldogsághoz vezető igaz út az, ha másokat teszünk boldoggá.

Robert Baden-Powell