Élet

Igazából senki sincs, aki valamilyen különleges céllal érkezik erre a világra. Azt mindenkinek magának kell megtalálnia, nekünk kell döntenünk róla. Az életed célja lehet egy álomban, egy másik emberben, vagy a munkádban. Elsőre talán észre sem veszed. Lehet, hogy homályos, zavaros, bizonytalan, de akkor is van.

Takaya Natsuki

Az ember azért él, hogy szenvedjen, vagy boldog legyen, hogy sírjon, aggódjon és nevessen. Ennyi. Ezért vagyunk ezen a világon.

Takaya Natsuki

Az élet egyetlen célja, hogy azok legyünk, akik vagyunk, és azzá legyünk, akik lehetünk.

Robert Louis Stevenson

Minél tovább élsz, annál több hibát követsz el, és annál több szomorúságot kell hordoznod.

Nalini Singh

Ne kívánd, hogy az események úgy alakuljanak, ahogy te szeretnéd. Inkább a kívánságaidat igazítsd az események alakulásához.

Epiktétosz

Csak olyat mondj, amit valóban úgy is gondolsz! Az élet rövid, nem szabad azzal tönkretenned, hogy folyton a következményeken aggódsz. Teljes, intenzív és boldog életet kell élned, akár egy nyitott könyv, ami elérhető bárkinek, aki bele akar olvasni.

Osho

A valódi életbölcsesség abban van, hogy a mindennapokban észrevegyük azt, ami csodálatos.

Henry van Dyke

Az élet valójában nagyon egyszerű, amit adunk, azt kapjuk vissza.

Louise L. Hay

Akit nem a szenvedés nevelt, örökre gyermek marad.

Thomas Mann

Az élet egy magaslat, amíg fölfelé kapaszkodik az ember, a csúcsot nézi és boldog, de amikor fölér és letekint, egyszer csak meglátja a lejtőt. Fölfelé hosszú az út, lefelé nagyon is rövid.

Guy de Maopassant